Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choco ostkakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gräddost, pekannötter, choklad. Låter spännande. Värt pröva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en kvadratisk bakform; lägg den åt sidan.
  2. Vispa smör och farinsocker i en stor skål med elvisp i medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa av skålens sidor en gång. Lägg i 140 g mjöl. Vispa i låg hastighet och skrapa sidorna en gång. Rör i pekannötterna med en sked. (Blandningen kommer att vara smulig.) Tryck in den jämnt i den breda formen.
  3. Grädda i 15 minuter.
  4. Lägg i chokladchipsen i ett 2,4 dl glasmått. Behandla det i mikrougnen med inställningen HÖG i 2 1/2 minut eller tills det smält och rör om efter 2 minuter.
  5. Vispa gräddost och pärlsocker i en medelstor skål med elvsip på medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa skålens sidor en gång. Lägg i den återstående matskeden mjöl, ägg och vanilj; vispa i låg hastighet tills det är jämnt. Rör gradvis i den smälta chokladen och blanda väl.
  6. Häll gräddostblandningen över det delvis gräddade skalet. Ställ tillbaka det i ugnen; grädda i 15 minuter eller tills den är fast.
  7. Förflytta formen till gallret; låt den svalna helt. Blanda florsocker och kakao i en kopp. Lägg det i en finmaskig sil; strö på kakorna. Skär kakorna i rutor på 5 cm.
  8. Lagra dem väl intäckta i kylskåpet eller frys dem i upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.