Gräddost, pekannötter, choklad. Låter spännande. Värt pröva.
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en kvadratisk bakform; lägg den åt sidan.
- Vispa smör och farinsocker i en stor skål med elvisp i medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa av skålens sidor en gång. Lägg i 140 g mjöl. Vispa i låg hastighet och skrapa sidorna en gång.
Rör i pekannötterna med en sked. (Blandningen kommer att vara smulig.) Tryck in den jämnt i den breda formen.
- Grädda i 15 minuter.
- Lägg i chokladchipsen i ett 2,4 dl glasmått. Behandla det i mikrougnen med inställningen HÖG i 2 1/2 minut eller tills det smält och rör om efter 2 minuter.
- Vispa gräddost och pärlsocker i en medelstor skål med elvsip på medelhastighet tills det blir lätt och luftigt och skrapa skålens sidor en gång. Lägg i den återstående matskeden mjöl, ägg och vanilj; vispa i låg hastighet tills det är jämnt. Rör gradvis i den smälta chokladen och blanda väl.
- Häll gräddostblandningen över det delvis gräddade skalet. Ställ tillbaka det i ugnen; grädda i 15 minuter eller tills den är fast.
- Förflytta formen till gallret; låt den svalna helt. Blanda florsocker och kakao i en kopp. Lägg det i en finmaskig sil; strö på kakorna. Skär kakorna i rutor på 5 cm.
- Lagra dem väl intäckta i kylskåpet eller frys dem i upp till 3 månader.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar