I det amerikanska receptet ska man använda marachinokörsbär på burk. ¨Då dessa förmodligen inte går att få tag på här i Sverige, har jag "gått" en genväg med röda cocktailbär och marachinoessens.
Instruktioner
- Värm ugnen till 180 grader.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en skål.
- Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Vispa i ägget, och därefter vaniljessensen. Rör i mjölblandningen.
- Forma valnötsstora bollar av degen och lägg dem med 5 cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Gör fördjupningar i mitten av varje boll med tummen. Tryck ner röda cocktailbär i fördjupningarna.
- Smält chokladen och den kondenserade mjölken på låg värme till en mjuk sås. Smaksätt choklad- och mjölkmassan med marachino essens. Häll 1 tsk av denna sås över toppen på varje kaka, såsen skall täcka cocktailbäret. Grädda kakorna i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna. Flytta över kakorna på ett bakgaller för att avsvalna helt.
Publicerat den
10 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar