Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate chip cupcakes med chokladganache

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa cupcakes med chokladganache blir en läcker dessert tillsammans med en kula vaniljglass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och ställ åt sidan. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Rör sedan i mjölblandningen och chokladbitarna växelvis med mjölken.
  2. Sätt 12 pappersformar i en muffinspannas fördjupningar (om du inte har någon muffinspanna så använd dubbla pappersformar). Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i cirka 20 min eller tills kakorna känns fasta på ovansidan.
  3. Chokladganache: Värm grädden i en kastrull. Stäng av värmen, lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Tillsätt smöret och låt ganachen kallna i rumstemperatur.
  4. Ringla ganachen över kakorna och glassen, och du har en mumsig och läcker dessert!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.