Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-mandelmaräng med vaniljyoghurt och jordgubbar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En söt och kladdig botten kontrasteras av syrlig yoghurt och söta gubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips! Du kan givetvis använda vispgrädde istället eller en blandning av grädde och yoghurt om du vill. Gör helst bottnen en dag i förväg.
  2. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med pressad citron eller ättika till vitt hårt skum med elvisp. Tillsätt socker och vispa styvt tills du kan vända upp och ned på bunken utan att det rinner ut.
  3. Vänd i hackad choklad och mandel. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt i en cirkel eller kvadrat som mäter ca 25 centimeter.
  4. Grädda mitt i ugnen i minst en timme. Stäng av och låt gärna marängen stå i ugnen i eftervärmen. Den ska bli seg och kladdig inuti.
  5. Blanda yoghurt och vaniljsocker och klicka över när bottnen är helt kall.
  6. Snoppa och dela jordgubbarna om de är stora. Blanda ev. med lite socker och ös upp en fin hög över yoghurten. Dekorera ev. med blommor och blad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.