En söt och kladdig botten kontrasteras av syrlig yoghurt och söta gubbar.
Instruktioner
- Tips! Du kan givetvis använda vispgrädde istället eller en blandning av grädde och yoghurt om du vill. Gör helst bottnen en dag i förväg.
- Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med pressad citron eller ättika till vitt hårt skum med elvisp. Tillsätt socker och vispa styvt tills du kan vända upp och ned på bunken utan att det rinner ut.
- Vänd i hackad choklad och mandel. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt i en cirkel eller kvadrat som mäter ca 25 centimeter.
- Grädda mitt i ugnen i minst en timme. Stäng av och låt gärna marängen stå i ugnen i eftervärmen. Den ska bli seg och kladdig inuti.
- Blanda yoghurt och vaniljsocker och klicka över när bottnen är helt kall.
- Snoppa och dela jordgubbarna om de är stora. Blanda ev. med lite socker och ös upp en fin hög över yoghurten. Dekorera ev. med blommor och blad.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar