Söt kaka med syrlig maka.
Instruktioner
- Blanda lingonen med sockret och mosa bären lite lätt så att sockret smälter. (Om lingonen är frysta behöver de inte tinas innan de blandas med sockret)
- Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet.
Vispa lätt ihop ägg, socker och salt. Rör ner smör- och chokladblandningen, mjölet och lingonen i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna på galler. Ställ kakan i kylskåp så är den lättare att skära i bitar.
- Blanda tärnad ingefära, rörsocker och vatten i en kastrull.
Koka ca 15 minuter tills ingefäran mjuknar och lagen tjocknat lite. Låt svalna.
- Ringla över syltad ingefära över kakan innan servering.
Publicerat den
9 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar