Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och lingonkaka med syltad ingefära

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Söt kaka med syrlig maka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lingonen med sockret och mosa bären lite lätt så att sockret smälter. (Om lingonen är frysta behöver de inte tinas innan de blandas med sockret)
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Vispa lätt ihop ägg, socker och salt. Rör ner smör- och chokladblandningen, mjölet och lingonen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan svalna på galler. Ställ kakan i kylskåp så är den lättare att skära i bitar.
  5. Blanda tärnad ingefära, rörsocker och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter tills ingefäran mjuknar och lagen tjocknat lite. Låt svalna.
  6. Ringla över syltad ingefära över kakan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.