Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och valnötskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Riktigt god tyckte vi.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång 1 ½ liters form med bakplåtspapper. Smält smör i en stor gryta och blanda i strösocker, ägg, kakao, salt, vaniljsocker och valnötskärnor. Rör sist i vetemjöl. Fyll formen och grädda i ca 20 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten, kolla med sticka. Låt kallna helt i formen. Skär upp kakan i lagom stora bitar vid servering. Vispgrädde och lite färska bär är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.