Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbakelse

 
Skriv ut

En fin liten kaffekaka som även kan serveras med en liten gräddklick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i (bull-)aluminiumformar. Grädda i 160 grader i 15 min, inte mer.
  2. Gör glasyren medan kakorna gräddas. Koka ihop alla ingredienserna tills de tjocknat lite. Glasyren ska vara ganska lös, den tjocknar när den kallnar.
  3. Ta ut kakorna ur ugnen, låt plåten falla ner på bänken så att de sjunker ihop lite. Häll glasyr i mitten av kakorna. Låt kallna. Bakelserna kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.