Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbakelser

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Bakelser med äpplen och rom och garnerad med vispgrädde och blockchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär dem i klyftor, ta ur kärnhuset.
  2. Koka äpplena i vatten med socker och rom efter smak. Var försiktig så att frukten inte faller sönder. Låt kompotten kallna.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Smält fettet, tillsätt mjölken och rör ner det i blandningen.
  4. Häll smeten i välsmord långpanna som till rulltårta och grädda kakan på mellanläge i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
  5. Skär kakan när den svalnat i två delar och lägg samman dem med äpplekompotten emellan. Lägg kakan i lätt press någon timme och skär den därefter i lagom portionsbitar.
  6. Garnera varje bakelse med en klick vispgrädde och riven blockchoklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.