Bakelser med äpplen och rom och garnerad med vispgrädde och blockchoklad.
Instruktioner
- Skala äpplena och skär dem i klyftor, ta ur kärnhuset.
- Koka äpplena i vatten med socker och rom efter smak. Var försiktig så att frukten inte faller sönder. Låt kompotten kallna.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Smält fettet, tillsätt mjölken och rör ner det i blandningen.
- Häll smeten i välsmord långpanna som till rulltårta och grädda kakan på mellanläge i ugnen på 200 grader i ca 30 min.
- Skär kakan när den svalnat i två delar och lägg samman dem med äpplekompotten emellan. Lägg kakan i lätt press någon timme och skär den därefter i lagom portionsbitar.
- Garnera varje bakelse med en klick vispgrädde och riven blockchoklad.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar