Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbakelser med aprikos

 
Skriv ut

Läckra bakelser som du snabbt "slänger ihop" med en god smakbrytning av aprikos och choklad. Dekorera med exotiska frukter och bär för ett elegant utseende.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 200 C. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl och rör till en jämn smet.
  2. Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, ca 30x20 cm. Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen.
  3. Strö socker på ytan och stjälp upp kakan på smör- eller bakplåtspapper.
  4. När kakan svalnat skärs den först i 6 st bitar, från långsida till långsida, vilka sedan delas tvärs över.
  5. Bred aprikosmarmelad på hälften av sockerkaksbitarna, lägg de andra ovanpå. Bred på ett tunt lager marmelad.
  6. Gör glasyren: Smält chokladen som brutits i mindre bitar med smör och grädde i en kastrull på svag värme. Rör tills det blir en jämn smet.
  7. Låt glasyren svalna något innan den breds på och runt bakelserna. Garnera med valfri frukt eller bär.
  8. Med extra fint vetemjöl behövs inget bakpulver i smeten eftersom mjölet är s k självjäsande. Detta innebär att jäsmedlet redan är tillsatt. Om du inte får tag på extra fint vetemjöl kan du använda samma mängd vetemjöl och själv tillsätta 1 tsk bakpulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.