Läckra bakelser som du snabbt "slänger ihop" med en god smakbrytning av aprikos och choklad. Dekorera med exotiska frukter och bär för ett elegant utseende.
Instruktioner
- Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 200 C. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, ca 30x20 cm. Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen.
- Strö socker på ytan och stjälp upp kakan på smör- eller bakplåtspapper.
- När kakan svalnat skärs den först i 6 st bitar, från långsida till långsida, vilka sedan delas tvärs över.
- Bred aprikosmarmelad på hälften av sockerkaksbitarna, lägg de andra ovanpå. Bred på ett tunt lager marmelad.
- Gör glasyren: Smält chokladen som brutits i mindre bitar med smör och grädde i en kastrull på svag värme. Rör tills det blir en jämn smet.
- Låt glasyren svalna något innan den breds på och runt bakelserna. Garnera med valfri frukt eller bär.
- Med extra fint vetemjöl behövs inget bakpulver i smeten eftersom mjölet är s k självjäsande. Detta innebär att jäsmedlet redan är tillsatt. Om du inte får tag på extra fint vetemjöl kan du använda samma mängd vetemjöl och själv tillsätta 1 tsk bakpulver.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar