Det finns inget som slår den frestande kombinationen av klassiska aromer i dessa härligt saftiga, bittersöta chokladbrownies.
Instruktioner
- Grovhacka katrinplommonen och lägg dem i en skål. Häll över armagnac och espresso, täck med lock och låt dra över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en 20 cm bred, fyrkantig kakform med bakplåtspapper.
- Lägg smöret och chokladen i en värmetålig skål och ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten,
Värm försiktigt under omrörning tills chokladen smälter. Låt inte skålen komma i kontakt med vattnet. Ta chokladsmeten från värmen och låt den svalna i ca 5 minuter.
- rör ner sockret i chokladsmeten och vispa ner äggen ett i sänder. Sikta över mjölet och kakao och rör om. Tillsätt katrinplommonen tillsammans med den vätska som eventuellt finns kvar.
- Häll smeten i kakformen och grädda i 20-25 minuter tills kakan känns fast och ytan är lätt brynt.
Låt kakan svalna i formen, skär upp den i 16 fyrkanter och servera.
Publicerat den
17 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar