Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcharlotte med lingon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här tårtan är en fröjd för både ögon och gom. Choklad och lingon är en lysande kombination som gör den här charlotten till ett underbart bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver väl. Rör ner blandningen i äggvispet.
  2. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan har gräddats på.
  4. Bred genast lingonsylt på bottnen. Rulla ihop kakan till en rulltårta. Lägg rulltårtan med skarven nedåt. Låt den svalna.
  5. Gör fromagen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda ner lingonsylten.
  6. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull. Rör ner gelatinet i smeten. Vispa äggvitor som grädde, var för sig, till ett fast skum. Blanda ner grädden i lingonsmeten. Vänd ner äggvitevispet.
  7. Skär rulltårtan i skivor. Klä en rundbottnad skål tätt med rulltårtsskivor. Häll i fromagen. Låt charlotten stelna i kylen ca 5 timmar.
  8. Stjälp upp charlotten på ett serveringsfat precis innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.