Den här tårtan är en fröjd för både ögon och gom. Choklad och lingon är en lysande kombination som gör den här charlotten till ett underbart bakverk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver väl. Rör ner blandningen i äggvispet.
- Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan har gräddats på.
- Bred genast lingonsylt på bottnen. Rulla ihop kakan till en rulltårta. Lägg rulltårtan med skarven nedåt. Låt den svalna.
- Gör fromagen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst. Blanda ner lingonsylten.
- Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull. Rör ner gelatinet i smeten. Vispa äggvitor som grädde, var för sig, till ett fast skum. Blanda ner grädden i lingonsmeten. Vänd ner äggvitevispet.
- Skär rulltårtan i skivor. Klä en rundbottnad skål tätt med rulltårtsskivor. Häll i fromagen. Låt charlotten stelna i kylen ca 5 timmar.
- Stjälp upp charlotten på ett serveringsfat precis innan den ska serveras.
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar