Gör julgransplundringen till julens godaste stund!
Instruktioner
- Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C.
- Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen.
Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C.
- Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med. Ta lite matolja på kanterna av formarna.
- Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt.
- Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat.
- Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen. Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.
- Kristyr:
vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel.
- Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!
Publicerat den
21 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar