Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdekoration till granen

 
Skriv ut

Gör julgransplundringen till julens godaste stund!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C.
  2. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C.
  3. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med. Ta lite matolja på kanterna av formarna.
  4. Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt.
  5. Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat.
  6. Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen. Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.
  7. Kristyr: vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel.
  8. Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.