Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med torkad frukt

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Hur god som helst är den här efterrätten, och vacker på tallriken. Ger ett festligt avslut på måltiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vanilj- och kanelstång och låt koka 3 - 4 min. Lägg i den torkade frukten. Låt kallna och låt sedan frukten stå 1 - 2 timmar för att dra åt sig smaken.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. Smält choklad och smör i en kastrull på medelvärme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ägg, äggulor, socker och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i smorda och mjölade ugnssäkra portionsformar à ca 1 dl.
  3. Grädda mitt i ugnen 16 - 18 min. Fondanterna ska inte vara helt genombakade utan fortfarande vara lösa i mitten. Stjälp genast upp de nygräddade fondanterna på tallrikar och servera tillsammans med frukt och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.