- Serverar: 8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Hur god som helst är den här efterrätten, och vacker på tallriken. Ger ett festligt avslut på måltiden.
Instruktioner
- Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vanilj- och kanelstång och låt koka 3 - 4 min. Lägg i den torkade frukten. Låt kallna och låt sedan frukten stå
1 - 2 timmar för att dra åt sig smaken.
- Sätt ugnen på 200 gr. Smält choklad och smör i en kastrull på medelvärme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ägg, äggulor, socker och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i smorda och mjölade ugnssäkra portionsformar à ca 1 dl.
- Grädda mitt i ugnen 16 - 18 min. Fondanterna ska inte vara helt genombakade utan fortfarande vara lösa i mitten. Stjälp genast upp de nygräddade fondanterna på tallrikar och servera tillsammans med frukt och vispad grädde.
Publicerat den
4 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar