Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladformar med mandel och pistasch

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält den vita blockchokladen över vattenbad. Arbeta med en folieform i taget och häll i en tesked smält choklad. Använd en liten pensel för att pensla insidan av formarna med choklad, se till att det blir ett tjockt lager precis överallt. Ställ formarna upp och ner på galler för att stelna.
  2. Vispa färskosten slät och krämig i en liten bunke. Tillsätt socker och smör och vispa ett par minuter eller tills smeten är slät och luftig. Vänd ner nötter och riven choklad med metallsked och rör om tills allt är väl blandat.
  3. Dra försiktigt bort folien från chokladformarna. Lägg färskostsmeten i en sprits med ett smalt, runt munstycke och spritsa smeten i cirkel ned i formarna. Strö över riven choklad. Formarna håller sig en vecka i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.