Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladformar med portvinsgrädde

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Små fina formar som kan bakas i god tid och till och med frysas in. Fyll och garnera precis innan de ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 g.
  2. Grovriv mandelmassan. Rör mandelmassa och smör smidigt. Tillsätt mjöl och kakao, arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i smorda mandelmusselformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna lite. Lossa dem försiktigt ur formarna.
  4. Fyllning: Vispa grädden. Smaksätt med socker och portvin. Skala och skiva bananerna. Lägg bananskivorna i formarna och spritsa eller klicka en klick grädde ovanpå.
  5. Garnera med banan, nötter och ett bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.