Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdkaka med dumlekola á la Nennes

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mmmmm... jättegott med choklad och godis!

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter. 3. Smält smöret i en gryta som är tillräckligt stor för att rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i strösocker, ägg, vaniljsocker, salt, kakao och apelsinskal. Blanda noga. Rör sist i vetemjölet. 4. Häll smeten i formen. Tryck ned dumlekolorna lite här och där. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan är färdig när den fortfarande är lite kladdig i mitten, prova med en sticka! 6. Låt svalna. Ringla chokladsås över kakan och dekorera med rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.