Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkola med saffran

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Från Amelia Jul 2009. Spännande smak med saffran, men fungerade lika bra utan saffran. Riktigt gott med flingsalt över, men även det gick lika bra utan. Testade med flera olika Marabou choklad och det blev lika gott vilket som :) När man väl tar i chokladen så stelnar smeten ganska snabbt och kan vara svår att smeta ut. Jag lade en bakplåtspapper över och kavlade den jämn och fin. Det fungerade det också. :)

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp äppel-/päronpuré, grädde, socker, honung i en tjockbottnad kastrull. Låt det hela koka till 118 grader. Ta kastrullen från plattan och rör i bitar av mjölkchoklad. Tillsätt saffran och blanda till en jämn smet. Häll ut smeten på bakplåtspapper. Låt kolan kallna. Skär bitar i önskad storlek och strö på lite flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.