Choklad, hallon och maräng är en oslagbart läcker kombination!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, ägg och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner det i smeten.
- Smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med smör och strö över kokos. Häll smeten i formen. Doppa hallonen i potatismjöl och tryck ner dem i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
- Italiensk maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med hushållsassistent eller elvisp. Koka under tiden vatten och socker till 121 grader i en kastrull.
Häll den heta sockerlagen långsamt över äggvitan under vispning på hög hastighet. Fortsätt att vispa tills marängen blir seg, glansig och har svalnat.
- Spritsa eller bred marängen över kakan. Bränn av marängen med en brännare eller grädda den i någon minut, högst upp i ugnen på grillvärme.
Publicerat den
15 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar