Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmarmorerad ostkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Något nytt och annorlunda att fresa med.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda de krossade ingefärskexen med kakaon. Smält smöret och häll i kakblandningen. Pressa ner blandningen i en rund kakform, 20 cm. Vispa ostmassan så den blir mjuk, rör ner sockret, äggen, vaniljsockret och grädden. Smält chokladen. Lägg över en tredjedel av ostkrämen i en separat skål och rör i den smälta chokladen. Häll resten av ostsmeten i formen, lägg sedan över chokladblandningen. Gör virvlar i smeten med en kniv. Grädda i förvärmd ugn, 160°C, i ca 35-40 minuter eller tills mitten av kakan känns nästan färdig. Stäng av värmen och låt kakan svalna i ugnen. Kyl den sedan i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.