Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 4 timmar 50 minuter
Skriv ut

En underbar livsnjutare full med choklad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda. Häll smeten i en smord och bröad stor form med löstagbar kant. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  2. Moussen: Smält chokladen i vattenbad eller mikro och rör den slät. Vispa grädden, rör ner lite i taget i chokladen. Tillsätt gulorna.
  3. Häll moussen över bottnen, täck och frys minst 4 timmar.
  4. Ta tårtan ur formen, temperera 30 minuter inför servering. Garnera med bär och riv över choklad.
  5. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.