Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med banan

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Helt underbar smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka nötterna.
  2. Blanda råsocker och potatismjöl med smöret och sedan nöthacket. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och lägg i massan. Grädda i ugnen till gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
  3. Blötlägg gelatinet till fyllningen och låt övriga ingredienser bli rumstempererade. Mixa allt utom gelatinet. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i en liten kastrull. Blanda med övriga ingredienser. Häll i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och frys in.
  4. Smält chokladen. Vispa florsocker och äggulor pösigt. Vänd ner yoghurten i den vispade grädden. Blanda chokladen väl med äggsmeten. Vänd samman med gräddyoghurten, försiktig för att behålla volymen.
  5. Klä en form, 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i drygt hälften av chokladmoussen. Lägg i den frysta bananfyllningen och fyll på med resterande mousse. Lägg på nötbotten och tryck till så att ytan blir jämn. Låt stå i frysen ca 6 timmar.
  6. Ta ut tårtan ca 6 timmar innan den ska serveras och vänd upp den på ett fat. Låt den tina i kylskåpet och garnera med mörk choklad och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.