Helt underbar smakkombination!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka nötterna.
- Blanda råsocker och potatismjöl med smöret och sedan nöthacket. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant och lägg i massan. Grädda i ugnen till gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
- Blötlägg gelatinet till fyllningen och låt övriga ingredienser bli rumstempererade. Mixa allt utom gelatinet. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i en liten kastrull. Blanda med övriga ingredienser. Häll i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, och frys in.
- Smält chokladen. Vispa florsocker och äggulor pösigt. Vänd ner yoghurten i den vispade grädden. Blanda chokladen väl med äggsmeten. Vänd samman med gräddyoghurten, försiktig för att behålla volymen.
- Klä en form, 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i drygt hälften av chokladmoussen. Lägg i den frysta bananfyllningen och fyll på med resterande mousse. Lägg på nötbotten och tryck till så att ytan blir jämn. Låt stå i frysen ca 6 timmar.
- Ta ut tårtan ca 6 timmar innan den ska serveras och vänd upp den på ett fat. Låt den tina i kylskåpet och garnera med mörk choklad och nötter.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar