Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med maräng och pistaschnötter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Söt maräng och salta nötter blir en god smakkombination tillsammans med chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i smord springform, ca 25 cm i diameter, i ca 20 min. Låt kallna.
  2. Till moussen vispas grädden luftigt. Vispa ägg och honung pösigt. Smält choklad och smör över vattenbad. Vänd ner chokladen i äggsmeten och rör sist ner grädden. Låt botten vara kvar i formen och bre över moussen. Låt kallna och sätta sig några timmar i kylen.
  3. Strö över pistaschnötter och krossad maräng strax innan serveringen. Tårtan skäres loss med en varm kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.