Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med päron

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En riktig dröm är den här pajen med choklad och päron i ljuv kombination. En gnutta ingefära ger extra smak!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg socker, mjöl och smör i en mixer. Mixa tills degen nästan går ihop. Tillsätt ägget och mixa till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diam. Låt stå kallt i 30 min. Grädda i 175 grader, 10 min. Smält chokladen i kastrull med smör, grädde och socker. Tillsätt äggen och ingefäran och blanda väl. Skala och skiva päronen tunt. Häll chokladen i pajformen och lägg på päronen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 35 min. Ta ut pajen och låt den svalna. Servera gärna med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.