Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med vaniljkokta kördbärstomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mjuk gräddpudding med oväntade tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomater: Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull. Koka dem med vaniljstång, vatten, citronsaft och socker ca 5 minuter. Pricka tomatskalet på några ställen. Lägg ned tomaterna och koka upp. Ställ kastrullen i kallt vattenbad, förvara tomaterna i lagen fram till servering.
  2. Citronjulienne: Borsta och tvätta citronerna noga. Gör strimlor av det gula yttersta skalet av citronen med zestjärn eller skär av skalet och strimla det tunt. Koka skalstrimlorna i vatten 5 minuter. Häll dem i en sil och spola dem i kallt vatten. Koka upp socker och vatten och låt strimlorna koka med ca 5 minuter tills de blir transperenta. Låt dem svalna i lagen.
  3. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Finhacka chokladen, koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa till en slät kräm eller kör med mixerstav. Lyft upp gelatinbladet och tillsätt det i den varma krämen. Rör tills det löst sig. Tillsätt sockret och rör tills det också har löst sig. Skölj 4 portionsformar som rymmer ca 1 dl med kallt vatten och häll upp krämen i kopparna. Ställ dem i frysen en kort stund tills ytan stelnar. Täck dem då med plastfolie och förvara i kylen fram till serveringen.
  4. Doppa kopparna i ljummet vatten och lossa pannacottan försiktigt, lägg upp dem på tallrikar. Fördela de kokta tomaterna runt om och strö över lite finhackad basilika. Dekorera med citronjulienne ovanpå pannacottan. Om sockerlagen har stelnat, häll på lite vatten och ljumma i mikrovågsugn eller över vattenbad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.