Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparfait med svarta vinbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sött och syrligt. Mörk choklad och syrliga vinbär är en mycket god smakkombination. Här i en parfait.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vinbär, vatten och socker i en rostfri kastrull. sjud ett par minuter och dra av kastrullen från plattan. Låt svalna.
  2. Vispa upp grädden lätt. Vispa upp äggulor och socker till ett ljust skum i en separat bunke. Hacka och smält 150 g choklad. Vispa hastigt ner chokladen i äggsmeten och vänd i grädden.
  3. Häll upp chokladparfait i en terrinform och ringla svartvinbärsrippel mellan varven. Ringla lite på ytan också och strö över 25 g hackad choklad.
  4. Ställ in formen i frysen minst 5-6 timmar. Täck med plastfolie om parfaiten ska stå längre i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.