Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpudding

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Leila`s smarriga chokladpudding med svarta kardemummakärnor, grädde, apelsin och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel.
  2. Koka upp vispgrädde, honung, kardemumma, rivet apelsinskal och flingsalt i en kastrull och sila genom en finmaskig sil. Rör ner finhackad choklad i den varma grädden.
  3. Vispa i äggulor och smör.
  4. Plocka fram 6 små glas eller espressokoppar. Lägg 1-2 färska björnbär i botten av varje glas eller kopp och fyll med chokladcrémen.
  5. Låt stå i kylen i cirka 30 minuter eller servera direkt.
  6. Leilas tips! Dessa små puddingar bör inte stå i kylen över natten. Då blir de för hårda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.