En rulltårta är perfekt om du har ont om tid men ändå vill bjuda på hembakat. Den här chokladrulltårtan är fylld med en frisk och lätt bärfyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
- Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda kakao, bakpulver och vetemjöl i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten men rör inte för länge. Tillsätt sedan mjölk och rör in den i smeten.
- Slå smeten i långpannan och fördela den i pannan.
- Grädda fem-tio minuter. Kakan får inte bli överbakad och torr. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på arbetsytan och sockra lite lätt med strösocker. Stjälp upp kakan på papperet och låt svalna.
- Gör fyllningen. Blanda strösocker, vaniljsocker, citronskal och kesella i en skål. Rör ner blåbären.
- Bred ut blåbärskrämen i ett jämnt lager på chokladkakan och lämna en 2 cm bred kant. Rulla ihop tårtan från kortsidan och lägg skarven nedåt. Skiva tårtan och toppa varje bit med vispad grädde och blåbär.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar