Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med cheesecakefyllning

 
Skriv ut

Drömtårta är ju jättegott, men ibland kanske man inte vill ha så fet fyllning, så här är en med färskost och apelsin och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt apelsinskalet och bred ut smeten i pannan.
  2. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker över den nygräddade kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper pensla med lite kallt vatten på baksidan av pappret. Låt kakan kallna under plåten.
  3. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät kräm, gärna med elvisp. Bred krämen över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga med skarven nedåt, inlindad i pappret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.