Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med nötkräm

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkel att baka, gott till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och sikta det i äggsmeten. Rör smeten försiktigt tills mjölblandningen blandats med äggen till en slät smet. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten jämt. Grädda i ungefär 7-8 minuter. Ta ut kakan och strö socker över den. Vänd hela kakan på en annan plåt med så att bakplåtspappret är uppåt. Pensla kakans papper med lite vatten så lossnar det bättre. Lägg över långpanna och låt kakan svalna.Gör nötkrämen vispa ihop den ordentligt till en slät kräm. Bred sedan på nötkrämen och rulla försiktigt ihop rulltårtan. Förvara i frys.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.