Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor i långpanna

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning.
  3. Blanda samman mjölet och bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en välsmord långpanna, 30x40 cm stor. Grädda i nedre delen av ugnen ca: 15 minuter eller tills kakan fått fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.
  5. Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar, ca. 5 minuter.
  6. Låt krämen svalna lite. Bred krämen över den kalla kakan och strö över kokosen. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.