Vad sägs om det här receptet?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Smörj en grund fyrkantig kakform (23 x 23 cm) och klä den med bakplåtspapper.
- Lägg smöret, mjölet, kakaon, sockret, frukt- och nötblandningen och ägget i en skål och rör om med en träslev tills allt blandas, men inte mer. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills kakan känns fast och är lätt gyllenbrun. Låt kakan svalna helt i formen.
- Bred därefter glasyren över kakan med en slickepott eller spatel, innan du skär upp den i 16 rutor.
- Chokladfudgeglasyr:
Blanda choklad och smör i en liten kastrull på svag värme. Låt stå tills allt har smält men inte längre. Blanda florsocker och kakao i en mellanstor skål och häll den smälta chokladen över. Tillsätt mjölk och vaniljeextrakt och rör om så att allt blandas väl.
- Placera skålen med chokladblandningen i en större skål med isvatten och rör om med en träslev tills glasyren blir tillräckligt tjock för att vara bredbar och behålla formen.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar