Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med kolaglasyr

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Fantastiskt goda och mäktiga chokladrutor. Servera med hallon och en klick vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Sätt ugnen på 175º. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 25x35 cm. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna till kakan och sikta ner i smeten. Rör slätt och bre ut i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 min. Låt svalna
  2. Glasyren: Blanda alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Låt koka ca 15 min tills smeten tjocknar, rör då och då. Ta kastrullen från värmen och rör ned smöret klickvis. Bre ut glasyren över kakan och ställ kallt. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.