Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegod rabarberkaka med kolaglasyr

(73 kommentarer)  
Jättegod rabarberkaka med kolaglasyr Jättegod rabarberkaka med kolaglasyr Jättegod rabarberkaka med kolaglasyr
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Den här kakan bakar jag alltid i rabarbertider! Men den går också bra att göra på djupfrysta rabarber. Kolaglasyren är en perfekt brytning mot den syrliga rabarbern, jättegott! OBS! Det ska inte vara bakpulver i denna kaka (så jag har inte glömt att skriva dit det).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smält, svalnat smör och mjölet i äggsmeten. Häll smeten i en smord springform med löstagbar kant (ca 25 cm i diam.) och tryck ner rabarberbitarna i smeten.
  2. Grädda kakan i ca 30 minuter i 175 grader (den ska vara lite mer än halvklar). Medan kakan är i ugnen kokas kolaglasyren. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ca 15-20 minuter. Bred på glasyren på kakan, sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills kakan är helt klar.
  3. Låt svalna, ät och njut! Kakan är så god i sej själv så varken vaniljsås eller grädde behövs till.

Liknande recept

Kommentarer (73)

  • rambor 27 juni 2008

    Mmmmm,jag säger bara mmm, mmarabou, har lagat kakan, supergod.

  • linne 27 juni 2008

    vad serverar du till kakan, vaniljvisp, grädde???

  • alda96 27 juni 2008

    verkar superdupergod denna ska jag spara och defeniivt göra någongång men går det att andvända bär också??

  • mmarabou 27 juni 2008

    Hej alla! Kakan är jättegod som den är, behövs ingen grädde eller vaniljsås till, men om ni vill ha det går det säkert bra!

  • azlan_lena 28 juni 2008

    denna sommarmorgon var den perfekta för att pröva denna kakan . Du får 2x10 poäng för den blev vacker , den blev stor o fin och den smakade alldeles förträffligt .

  • Nallepuh13 29 juni 2008

    Jättegod !! den ska jag göra fler gånger!

  • Hundkonditorn 30 juni 2008

    Från bottenav mitt hjärta - VÄRLDENS GODASTE KAKA! "azlan_lena " bakade och jag åt upp halva kakan själv. Tusen tusen tack för detta underbara recept !!!

  • Bappi 30 juni 2008

    Men så snabbt denna goda kaka blev gjord! Ingen form som behöver smörjas utan endast lite kokning av den goda kolasåsen.

  • Bappi 30 juni 2008

    Ett förtydligande av min tidigare kommentar om den goda kakan kommer här :-) Form behövs men den behöver inte smörjas med något matfett. Superenkel att göra, jiipie!

  • mmarabou 30 juni 2008

    Säkrast är nog om ni smörjer formen....jag hade glömt skriva det i receptet. Hoppas ingen haft problem att få kakan ur formen nu! :)

  • azlan_lena 1 juli 2008

    mmarabou ..... din kaka är som den låter .SUPERGOD. Jag har gjort den på begäran idag igen och samma fina resultat ! la i några svarta vinbär på prov och det blev oxå en hit med rabarbern ..... kolasåsen gick finfint att koka upp på mjölk istället för grädde .... man tar ju vad man har

  • azlan_lena 4 juli 2008

    Så måste du få 5 poäng igen ,den bakades omigen och blev strålande fin

  • unni 4 juli 2008

    Fantastiskt god, även utan kola-glasyren.

  • FruHusmus 4 juli 2008

    Lätt att göra och underbart god. Har aldrig utnyttjat rabarberplantan i min trädgård men nu har det blivit ändring på det . Har bjudit på kakan och alla vill ha receptet. Perfekt!

  • Ariel 6 juli 2008

    Vet inte om jag gjorde något fel med kakan men jag tyckte inte den blev speciellt god. Blir nog inte bakad fler gånger.

  • Mijana 7 juli 2008

    SUPER GOD!! Var nästan ännu godare dagen efter:) Äntligen vet jag vad jag ska göra av mina rabarber.

  • tinainorby 16 juli 2008

    God, möjligen lite för söt. Nästa gång ska jag pröva med fler och större rabarberbitar

  • yvoand02 18 juli 2008

    Jättegod. Bakat kakan två gånger denna veckan, strykande åtgång!

  • pengsan 18 juli 2008

    Full poäng för denna kaka, tack för receptet!

  • lockig 22 juli 2008

    Jag har bakat ganska mycket med rabarber men denna kakan blir en favorit! Hade lite smuldeg (crumble) på havregryn över sedan tidigare bak som jag fördelade ovanpå kolasåsen. Körde sedan en stund med grilleffekt under slutgräddningen. Blev jättegod krispig kontrast till den mjuka kakan. Kolasåsen blev finfin på matlagningsgrädde.

  • Lenabo 22 juli 2008

    Jättegod!! En hit hemma hos mej. På tredje dagen när jag inte hade lust att baka själv,så bakade sonen. Nu för 4:e gången bakakas den hos oss denna vecka. Har funderat på att lägga kalla jordgubbar på den när den har svalnat.

  • miah74 8 augusti 2008

    Jättegod kaka. Funkar med både "blaskig" och tjock kolasås över!

  • Ami406 13 oktober 2008

    Hej!Har bakat denna kakan idag, men vet du förra gången hade jag rabarber men idag testade jag med äpple och det blev lika gott

  • Maltemodig 24 januari 2009

    Mycket god och annorlunda rabarberkaka. Tack för den!

  • Pia-Lotta1 3 april 2009

    Vilken hit !! Nu är rabarbern i frysen slut så det är bara att vänta på färska. Hela familjen jublar när denna kaka bakas( även hunden) Tack för ett toppenrecept

  • pyttan53 14 maj 2009

    Jättegod kaka , Maken blev salig den ska bakas igen

  • asma 16 maj 2009

    MUMS! Denna kommer jag att göra igen. Hösta betyg från mig.

  • peppsi 23 maj 2009

    jättegod

  • PillanL 29 maj 2009

    Kakan är supergod, kan ätas med eller utan "sås". Är ännu godare dagen efter den är bakad.

  • josefini 4 juni 2009

    De fina kommentarerna i gästboken styrker endast mitt misslyckande. Kakan jag bakade såg inget i närheten ut som den på bilden... Men smaken av kakan var fantastisk! Saftig och mjuk. Kolan däremot förvandlades till knäck, och gjorde den aningens för söt för min smak. Men jag låter mig inte besegras, utan gör ett nytt försök. Utan kola! Tack för receptet! // J

  • kaarsbak 18 juni 2009

    mycket god kaka,, men jag hade i lite sirap ca 1msk för att få mer smak på glasyren blev toppen...

  • matmamma66 7 augusti 2009

    Som tur är så har jag ju blivit bjuden på denna kaka av bakerskan själv så jag ger högsta poäng. Åsa

  • anzetjojo 18 september 2009

    Jättegod! Har gjort succé varenda gång! Inte vacker men god!

  • fettosvullo 30 april 2010

    God,basen i kakan påminner om toscakaka. Man kan med fördel byta ut kolatäcket mot toscatäcke. Min trettonåriga dotter tycker att den är enkel att baka. Ett enkelt och bra recept som kan rekommenderas även för unga.

  • Jobenius 18 maj 2010

    Denna kaka kommer jag att baka när jag vill bjuda med guldkant

  • Disen 23 maj 2010

    Mums! Den här kakan kommer jag absolut att baka igen. Full pott. Tack för receptet.

  • leone 30 maj 2010

    Mycket gott recept, hade med mig den i går kväll och alla gillade den.

  • Camilski 3 juni 2010

    Underbart god! Tack för ett kanonrecept!

  • TTJ 6 juni 2010

    Suuuupergod! Behöver nog inte säga så mycket mer. Tack för ett underbart recept! 5 i betyg såklart.

  • mmarabou 7 juni 2010

    Tack alla för de fina kommentarerna! Det är så roligt att ni gillar receptet lika mycket som jag själv och mina vänner gör!

  • johve 8 juni 2010

    Kanon god

  • asasofie 11 juni 2010

    Gott,gott,gott!Har redan fått flera förfrågningar på receptet!

  • KitKat 13 juni 2010

    Hej och tack för att du delade med dej av receptet. Hela familjen gillade kakan. Jag, som är kardemumma-freak, blandade i både kanel och kardemumma också. Trevlig sommar!

  • JTigger 14 juni 2010

    Hej tänkte höra om den går att frysa i någon dag eller ?? Låter supergott !!

  • mmarabou 15 juni 2010

    Ja, kakan går utmärkt att frysa!! Den smakar som nybakt när man tinar upp den i mikrougnen. :)

  • JTigger 15 juni 2010

    Super. Tack för ett snabbt svar !!

  • hermana 16 juni 2010

    Tror jag bakat den här kakan fyra gånger på två veckor. Har blivit frågad om receptet av alla som smakat den! Tusen tack för ett nytt favorit-recept!

  • gudrun_molund 17 juni 2010

    Hej!! Det skall bli spännande att smaka den här kakan. Den står nu i ugnen med glasyren på. Det luktar så gott. Tack för ett lätt o lite annorlunda rabarberrecept. MvH Gudrun

  • Lottrup 18 juni 2010

    Bästa rabarberkakan någonsin. Både lättbakad och otroligt god. Har bakat den hur många gånger somhelst och tröttnar aldrig. Tusen tack för kanonrecept!

  • Sathanee 18 juni 2010

    Tack för din enkel recept. Det var bra.

  • kkmman 21 juni 2010

    Den godaste rabarberkakan jag någonsin smakat. Kombinationen av syrlig rabarber o söt kolasås slår allt!

  • tomentosum 24 juni 2010

    gör en likadan ,men kakan är äggfri! eller mjölkfri eller glutenfri!

  • tarja24 24 juni 2010

    Mycket god rabarberkaka. Mums... Tack för det goda receptet!

  • Roskerstin 24 juni 2010

    Har precis avnjutit denna underbara kaka, den är verkligen JÄTTEGOD. En självklar 5:a. Tack för ett toppenrecept och en Glad Midsommar M V H Kerstin

  • Okänd 1 juli 2010

    Bjöd på denna midsommar afton den blev mycket omtyckt . Tack för ett enkelt och gott recept kommer att göra den många gånger mvh trattisen

  • h1978n 5 juli 2010

    Nog bland de onyttigaste jag lagat på länge. Men helt sjukt god så de är de lätt värt. 7 stjärnor :)

  • azlan_lena 1 april 2011

    Denna kaka bakar jag mer än ofta , helt Oslagbar ...

  • badys 10 maj 2011

    en jättegod o trevlig kaka högsta poäng från mig!!

  • christincarlsson 10 maj 2011

    HJÄLP vilken god kaka. En klar 6:a av5

  • madara 29 maj 2011

    MUMS! Håller med, väldigt god kaka.

  • Yvon 14 juni 2011

    Enar mig till skaran av gillarna. Jättegod!

  • lotteb 2 juli 2011

    Jättegott. Bakade till 4th of July festiviteter här i USA. Verkligen gott. Jag lät min kolaglasyr bli vällagad och den blev lagom knaprig på topp. Bra recept.

  • Lindanemon 7 juli 2011

    Helt klart en av mina nya favoriter. Självklart högsta betyg. TACK!

  • Medaso 17 oktober 2011

    Super god!

  • Helena0 27 maj 2012

    Kanongod !Bakade den med glutenfritt mjöl i en mindre långpanna.

  • kastela 11 juni 2012

    Det godaste rabarberkakan jag ätit. Självlart en femma.

  • OSTRON 17 juni 2012

    Blev besviken på denna kaka efter ha läst alla bra kommentare.vare sig jag eller fika gästerna tyckte den var god .

  • PethraD 20 juni 2012

    Verkligen en jättegod kaka! Har blivit ombedd att bjussa på den igen. (Var lite för snål på rabarbern första gången så det kan vara bra att skriva in vilken mängd rabarber som kan vara lämplig.)

  • helenasr 21 juni 2012

    Verkligen kanongod! Den kommer jag att servera åtskilliga gånger i sommar.

  • Meanstreak 26 juni 2012

    Den här kakan är väldigt lättbakad och vansinnigt god! :) 10+ poäng!

  • bibicarlsson 16 september 2012

    Lättlagad och jag håller med, ingen grädde eller vaniljsås behövs. Mums

  • gladavmat 24 september 2012

    Blev en riktig favorit!

  • Frida_S_79 4 juli 2013

    Supersmaskig! Bjöd på den på jobbet och den blev en klar succé! Gjorde den dagen innan, värmde på den och bjöd på glass till! Mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.