Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med rostade frön

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lättbakade kakor i långpanna toppade med pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka pumpakärnor och solrosfrön grovt till toppingen. Hetta upp en stekpanna och rosta alla frön till toppingen lätt. Låt dem svalna.
  3. Rör smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt ägget. Sikta i alla torra ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Bred ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt ca 25x35 cm. Strö över de rostade fröna.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Skär sedan kakan i rutor ca 5x5 cm medan den ännu är ganska varm. Låt rutorna svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.