Denna delikata och enkla fruktdessert med en lätt plommonpuré kommer att imponera stort på gästerna vid nästa bjudning.
Instruktioner
- Lägg aprikoserna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på medelvärme och täck över med lock. Sänk värmen och låt dem sjuda lätt i 10 minuter. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en matberedare eller mixer.
- Tillsätt färskpressad apelsinsaft och likör till aprikoserna och mixa till en jämn kräm. Blanda ner yoghurten, mixa och häll sedan aprikoskrämen i en skål.
- Vispa äggvitan hårt tills den är vit och fast. Vänd ner äggvitan i aprikosblandningen. Portionera upp aprikoskrämen i chokladformarna. Låt svalna. Kyl i kylskåpet.
- Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Koka upp vatten och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har smält. Tillsätt plommonen, täck över med lock och låt koka upp. Sätt ner värmen till medelvärme och låt sjuda i 10 minuter tills plommonen är mjuka. Häll plommonen och 1 dl av vätskan i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
- Fördela plommonpurén på tallrikar. Ställ chokladskålarna ovanpå purén. Servera genast.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar