Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladskålar med aprikoskräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna delikata och enkla fruktdessert med en lätt plommonpuré kommer att imponera stort på gästerna vid nästa bjudning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg aprikoserna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på medelvärme och täck över med lock. Sänk värmen och låt dem sjuda lätt i 10 minuter. Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en matberedare eller mixer.
  2. Tillsätt färskpressad apelsinsaft och likör till aprikoserna och mixa till en jämn kräm. Blanda ner yoghurten, mixa och häll sedan aprikoskrämen i en skål.
  3. Vispa äggvitan hårt tills den är vit och fast. Vänd ner äggvitan i aprikosblandningen. Portionera upp aprikoskrämen i chokladformarna. Låt svalna. Kyl i kylskåpet.
  4. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Koka upp vatten och socker i en kastrull på medelvärme tills sockret har smält. Tillsätt plommonen, täck över med lock och låt koka upp. Sätt ner värmen till medelvärme och låt sjuda i 10 minuter tills plommonen är mjuka. Häll plommonen och 1 dl av vätskan i en mixer eller matberedare och mixa till en puré.
  5. Fördela plommonpurén på tallrikar. Ställ chokladskålarna ovanpå purén. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.