Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladskålar med mousse

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Som "pricken över i" efter en god middag, är en riktigt läcker dessert. Här bjuder vi på chokladskålar fyllda med len mousse, dekorerad med citronmeliss och cocktailbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält den mörka chokladen (se tips) och pensla dubbla pappersformar på insidan med ett tjockt lager av den smälta chokladen. Ställ formarna att stelna. Pensla gärna formarna en gång till med chokladsmeten.
  2. Smält chokladen till fyllningen och ta den från värmen. Rör i gulorna, en i taget och rör kraftigt.
  3. Vispa grädden till fast skum och rör ner den i chokladsmeten.
  4. Fyll skålarna med fyllningen och ställ dem kallt ett par timmar. Blir det fyllning över så servera den i en skål bredvid.
  5. Garnera med citronmeliss och ett cocktailbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.