Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin aprikoskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fruktkräm är ett underbart sätt att förse kroppen med vitaminer, mineraler och fibrer. Snabbt, gott och lättlagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg sagogrynen i en skål, täck med vatten och låt svälla 10 minuter. Skölj aprikoserna, halvera dem och ta bort kärnorna. Skär halvorna i klyftor, lägg över dem i en kastrull och häll på apelsinjuice, socker och marsalavin.
  2. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Skär vaniljstångshalvorna i bitar och lägg dem tillsammans med vaniljfröna och kryddnejlikan i kastrullen med aprikoser. Koka upp och låt sjuda 2 minuter utan lock.
  3. Låt sagogrynen rinna av och häll över dem i grytan. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter tills sagogrynen är klara och mjuka, rör om hela tiden. Ta bort krämen från plattan och låt den svalna. Ställ in krämen i kylen för att kallna, ca 2 timmar.
  4. Ta upp vaniljstångsbitarna och kryddnejlikan före servering. Lägg upp krämen i 4 skålar och ringla grädden över. Garnera med citronmeliss och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.