Fruktkräm är ett underbart sätt att förse kroppen med vitaminer, mineraler och fibrer. Snabbt, gott och lättlagat.
Instruktioner
- Lägg sagogrynen i en skål, täck med vatten och låt svälla 10 minuter. Skölj aprikoserna, halvera dem och ta bort kärnorna. Skär halvorna i klyftor, lägg över dem i en kastrull och häll på apelsinjuice, socker och marsalavin.
- Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Skär vaniljstångshalvorna i bitar och lägg dem tillsammans med vaniljfröna och kryddnejlikan i kastrullen med aprikoser. Koka upp och låt sjuda 2 minuter utan lock.
- Låt sagogrynen rinna av och häll över dem i grytan. Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter tills sagogrynen är klara och mjuka, rör om hela tiden. Ta bort krämen från plattan och låt den svalna. Ställ in krämen i kylen för att kallna, ca 2 timmar.
- Ta upp vaniljstångsbitarna och kryddnejlikan före servering. Lägg upp krämen i 4 skålar och ringla grädden över. Garnera med citronmeliss och servera.
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar