Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsufflé med överraskning

 
Skriv ut

En riktig höjdare för alla chokladälskare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i mjölet. Rör om och späd med mjölken. Koka upp under omrörning och koka ett par minuter tills smeten tjocknar.
  3. Tillsätt socker och majsstärkelse utrört i vattnet. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten. Hit kan sufflésmeten förberedas.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner hälften i smeten och blanda väl. Vänd försiktigt ner resten och fördela smeten i smorda och sockrade formar. Smörj formarna ända upp på kanten annars höjer inte suffléerna sig i ugnen.
  5. Lägg ner en kola i varje form och grädda suffléerna i 30 minuter. Öppna inte luckan under gräddningen och servera suffléerna direkt, gärna med vispad grädde och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.