Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtårta med bananer

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Någon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Blanda ägg, vaniljsocker och mosade bananer (det ska vara ca 2½ dl bananmos) och rör ned blandningen i sockerblandningen. Smält chokladen, låt den svalna något och blanda sedan chokladen i smeten. Vispa kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten och tillsätt sist vattnet.
  2. Fördela smeten i 2 smorda springformar, diameter ca 24 cm. Grädda bottnarna i 200° ugn ca 35 minuter. Pröva med sticka. Låt bottnarna svalna i formarna ca 5 minuter innan de ställs på galler att kallna. Behåll gärna bottenplattorna kvar under kakorna tills de är kalla.
  3. Choklad-banancrème: Smält chokladen och låt den svalna. Rör matfett och florsocker smidigt. Mosa bananen och blanda ned den i smör-sockerblandningen tillsammans med chokladen. Tillsätt vaniljsocker och mjölk så att crèmen blir smidig i konsistensen.
  4. Lägg samman de två bottnarna med en del av crèmen emellan. Fördela sedan crème både på ovansidan och på sidorna. Garnera med bananskivor. Strö över en aning finriven choklad eller kakaopulver.
  5. Ställ tårtan i kylskåp ett par timmar före servering. Den kan för övrigt gärna stå i kylskåp upp till ett dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.