Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffeltårta

 
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Tårtan vinner på att bakas några dagar innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175-200 grader
  2. Arbeta ihop matfett, ägg och socker till en deg. Låt den vila kallt i kylen eller frysen en stund. Kavla sedan ut 2/3 av degen och klä en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Smält kokosfettet och låt det svalna. Rör ägg och flosocker tills sockret löst sig i ägget, tillsätt kakao och vaniljsocker samt sist det smälta kokosfettet lite i taget. Häll tryffelsmeten i pajskalet. Kavla sist ut resten av degen och lägg över tårtan som ett lock. Grädda på galler på första falsen från botten i ca 30 minuter eller tills kakan fått vacker färg. När kakan svalnat siktar man över lite florsocker. Förvaras på torr sval plats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.