- Serverar: 12-15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Tårtan vinner på att bakas några dagar innan den ska ätas.
Instruktioner
- Ugn 175-200 grader
- Arbeta ihop matfett, ägg och socker till en deg. Låt den vila kallt i kylen eller frysen en stund. Kavla sedan ut 2/3 av degen och klä en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter.
Smält kokosfettet och låt det svalna. Rör ägg och flosocker tills sockret löst sig i ägget, tillsätt kakao och vaniljsocker samt sist det smälta kokosfettet lite i taget. Häll tryffelsmeten i pajskalet.
Kavla sist ut resten av degen och lägg över tårtan som ett lock.
Grädda på galler på första falsen från botten i ca 30 minuter eller tills kakan fått vacker färg.
När kakan svalnat siktar man över lite florsocker.
Förvaras på torr sval plats.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar