Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorzo med lök- och kålragu samt mojo rojo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mojo rojo är en klassisk spansk sås som passar till det mesta. Det är det rökta paprikapulvret som ger karaktären.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta rödlöken, skär vitkålen i mindre bitar. Fräs lök och kål gyllenbrunt i en gryta med oljan. Pressa i vitlök, lägg i honung och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt vin, vinäger och timjan. Låt puttra tills vinet koka in. Plocka bort timjankvistarna, lägg i persiljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär bort kanterna på brödet. Skala och mixa vitlök med bröd, salt, paprikapulver och paprika. Mixa försiktigt i olivoljan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
  4. Grilla eller stek chorizon och servera med ragu och mojo rojo.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.