Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderlax med dragonsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Laxfiléerna läggs i en långpanna med skinnet nedåt. Salta och peppra. Skär apelsinen i skivor, grovriv morötterna och skiva löken lägg allt på fisken. Strö på hackad persilja och smulat lagerblad. Häll cider runt fisken lägg över bakplåtspapper och koka i ugnen ca 20 min. Låt fisken svalna under papperet. Spadet används till såsen.
  2. Sila spadet från fisken. Låt spad och crème fraiche sjuda i 5 min. Red av och smaksätt med dragon och ev salt. Dra bort skinnet från fisken servera den kall med pressad potatis och dragonsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.