Smakrik tårta...med grädde mellan varje lager gör den saftig och dämpar syltens sötma på ett bra sätt.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
- Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljstång och frön med mjölken i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, dra från värmen och låt stå 10-15 min. Ta upp vaniljstången. Vispa ihop äggulor, socker och potatismjöl till en slät blandning. Vispa ner den i kastrullen med mjölken och värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Kyl krämen snabbt och rör om då och då. Vispa grädden till ett fast skum. Lägg ihop bottnarna med sylt, vaniljkräm och ca 1 ½ dl vispad grädde mellan varje botten. Bred 3 dl av grädden på tårtan och spritsa resten runt kanterna. Färga marsipanen gul och blå och gör små rosor och ev en flagga. Garnera tårtan med marsipanpyntet.
Publicerat den
7 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar