Saftig kaka som får en liten rustik känsla av vallmofröna.
Det går lika bra att göra kakan utan vallmofrön om du vill ha en mindre rustik kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form ca 2 liter med vallmofrön.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör i filmjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd försiktigt ner det i smeten.
Tillsätt citronsaft och skal. Tillsätt vallmofröna.
- Varva smet och ca 1 dl blåbär (spara resten till garnering) i en form.
Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft och citronskal krämigt. Rör i färskosten och bred frostingen över kakan.
Toppa med färska blåbär.
Publicerat den
1 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar