Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och kokoskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Citron och kokos är en bra smakkombination, extra gott blir det med en syrlig glasyr med citrusskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och kokosströ en 1 1/2 liters form väl.
  2. Blanda vetemjöl, kokosflingor, bakpulver och citronskal i en bunke.
  3. Rör smör och socker poröst med elvisp i en andra bunke, tillsätt äggen och sedan de torra ingredienserna och mjölken.
  4. Häll smeten i formen.
  5. Grädda längst ner ca 50 min, känn med sticka om kakan är torr.
  6. Koka citrusskalen i socker och vatten ca 5 min. Blanda florsocker och citronsaft, ringla över och strö på skalen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.