Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och koriandergravad strömming

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ny, spännande smak får den gravade strömmingen av citron och både färsk och torkad koriander. Strömmingen kan serveras som middagsmat med kokt potatis, som förrätt med sprött knäckebröd eller på buffébordet tillsammans med andra rätter. Strömmingen ska ha varit fryst minst 3 dygn före gravningen, enligt Livsmedelsverket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dra av skinnet från strömmingen. Blanda ihop ingredienserna till lagen och rör tills saltet löst sig.
  2. Lägg strömmingen i lagen. Låt stå övertäckt i kylskåpet ca 12 timmar. Låt strömmingen rinna av ordentligt i ett durkslag.
  3. Plocka av korianderbladen. Mixa samtliga ingredienser till såsen i en matberedare. Varva strömming och sås i en skål. Låt stå kallt ca 1 dygn.
  4. Servera strömmingen på rågbröd med ägg och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.