Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och persikopaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Syrlig paj med frisk smak av persikor. Fick den första gången av min vän Jenny som är dietist och som hade fått i uppdrag att komponera en smal trerätters festmåltid. Att nyttigt kan vara så gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajskalet (vetemjöl, socker, smör och kallt vatten) och klä en form. Förgrädda ca 10 minuter. Dela persikorna i klyftor. Rör ihop övriga ingredienser till fyllningen. Fördela ut persikoklyftorna i pajskalet och häll fyllningen över. Grädda i ugn 15-20 min i 225 C.
  2. Serveras kall med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.