Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrondoftande brysselkål med ost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ypperligt sätt att servera julens mest underskattade grönsak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp saltat vatten och häll över kålen. Koka lätt i ca 5 minuter. Den ska fortfarande ge tuggmotstånd. Låt rinna av.
  2. Hetta upp smör och olivolja i en stor gryta, tillsätt hackad vitlök, rivet citronskal, citronsaft, rosmarin och chiliflakes. Låt fräsa en halv minut. Häll ner brysselkålen och vänd runt försoktigt under ett par minuter. Smaka av med salt och blanda ner osten.
  3. Häll upp alltsammans på ett stort fat. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
  4. Servera gärna ljummet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pedalen1965 20 december 2008

    Mycket god! Kommer att passa bra på julbordet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.