Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkokt kycklingfilé med avokadokräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda smak på kyklingfile.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera och kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa med vinäger, honung, salt och sambal oelek. Rör i gräddfilen
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet på rivjärn och pressa ur saften. Koka upp citronsaften och buljongen med lagerblad och timjankvistar i en traktörpanna.
  3. Lägg i kycklingfiléerna och sjud under lock ca 15 minuter tills de är helt genom kokta, det vill säga tills köttsaften är klar utan rosa inslag.
  4. Tag upp och lägg kycklingfiléerna på ett serveringsfat. Häll över lite buljong och strössla över citronskalet och oliverna.
  5. Servera kycklingen med avokadokrämen. Ugnstekta rotsaker är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.