Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En riktig söndagsmiddag du kan bjuda hela familjen på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck in löken och örterna i kycklingen och lägg den med bröstsidan uppåt i en ugnsform. Blanda apelsinsaft och vin och häll hälften över kycklingen. Stryk på chili och salt på kycklingen och massera in det i skinnet. Stek i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, tar ca 25 minuter.
  3. Häll på resten av vätskan, sänk ugnstemperaturen till 160 °. Stek kycklingen i ytterligare 40 minuter.
  4. Rosta under tiden resten av kryddorna i en stekpanna tills de börjar dofta. Mortla kryddorna och halvera citronerna.
  5. Ta ut kycklingen ur ugnen, dela den i bitar och lägg tillbaka bitarna i skyn. Strö på de rostade kryddorna och lägg även citronerna i formen. Stek i ca 20 minuter till. Köttet är färdigt när en termometer, som du stoppat in i kycklingen, visar 70°. Stick annars en kniv i en tjock del av kycklingen och se så att saften som kommer ut är genomskinlig, då är den färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.