En riktig söndagsmiddag du kan bjuda hela familjen på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Tryck in löken och örterna i kycklingen och lägg den med bröstsidan uppåt i en ugnsform.
Blanda apelsinsaft och vin och häll hälften över kycklingen. Stryk på chili och salt på kycklingen och massera in det i skinnet. Stek i ugnen tills kycklingen är gyllenbrun, tar ca 25 minuter.
- Häll på resten av vätskan, sänk ugnstemperaturen till 160 °. Stek kycklingen i ytterligare 40 minuter.
- Rosta under tiden resten av kryddorna i en stekpanna tills de börjar dofta. Mortla kryddorna och halvera citronerna.
- Ta ut kycklingen ur ugnen, dela den i bitar och lägg tillbaka bitarna i skyn. Strö på de rostade kryddorna och lägg även citronerna i formen. Stek i ca 20 minuter till. Köttet är färdigt när en termometer, som du stoppat in i kycklingen, visar 70°. Stick annars en kniv i en tjock del av kycklingen och se så att saften som kommer ut är genomskinlig, då är den färdig.
Publicerat den
20 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar